top

 

Emballage specialist er afhængig af konsekvent brug af H1 smøremidler

ELKALUB Journalen talte med administrerende direktør Christof Bromberger, firma Bromberger Packungen, om hans erfaring med H1 smøremidler fra ELKALUB.

Hr Bromberger, du bruger næsten udelukkende smøremidler fra ELKALUB i dine trykkerier. Er smøremidler virkelig noget, du har at gøre med i din daglige forretning?

Christof Bromberger: Det afhænger helt sikkert af hvilket perspektiv, du ser det fra. De anvendte smøremidler spiller selvfølgelig en rolle i at vedligeholde vores trykkeriteknologier. Rent bogstaveligt gælder det for smøremidlerne at de sikrer et jævnt løb i produktionen. Eller mere direkte: Vores maskiner skal køre, og smøremidlet har sin rolle at spille. I denne forbindelse har vi haft gode erfaringer med ELKALUB gennem mange år.

Inwiefern haben Sie mit Schmierstoffen direkt zu tun?

Lad mig gå videre. Kravet til vores industri er blevet strengere i de senere år. De mindste partikler kan i dag detekteres og regelsæt med passende grænseværdier opsættes. I dag handler det ikke mere om milliontedele, men snarere om milliardtedele. Dette er antallet af partikler, der findes på det berømte stykke sukkerterninger i Bodensøen. Så i dag ser vores kunder ikke kun på de materialer, vi bruger i store mængder, såsom papkasser, men også materialer som maling og lak.

Og nu produktionsmidlerne, på samme måde som smøremidlerne?

Det kommer jeg snart til. Til dit første spørgsmål: Jeg plejer at beskæftige mig med de materialer, der anvendes, når nye krav er lovlige, det være sig industrikrav eller lignende, stilles til os. Nøgleord er lave migrationsfarver eller HACCP - her skal vi beslutte os som et firma: Vil vi have det? Kan vi gøre det? Hvad betyder det? Og selvfølgelig: hvilke muligheder er der forbundet med det? Det er også strategiske og forretningsmæssige beslutninger. Bromberger-pakker har altid været i spidsen tidligere. Vi har proaktivt taget fat på disse udfordringer. For eksempel er vi HACCP, FSC og PEFC certificeret.

Og nu også brugen af H1 smøremidler.

Efterspørgslen efter brug af H1 smøremidler har helt sikkert en ny kvalitet, da vi ikke bruger smøremidler som produktionsmiddel, men "kun" som hjælpestoffer. Det vil sige, vores produkter, nemlig emballage, indeholder ikke smøremidler.

Hvorfor kravet om brug af H1 smøremidler?

Helt klart: Gennem HACCP - det er i det mindste det vi ser. Vi producerer et stort antal af vores emballage på vegne af fødevareproducenter og medicinalindustrien. For yderligere at øge fødevarernes og forbrugernes sikkerhed har vores kunder udtrykt ønske om at anvende passende smøremidler.

Bromberger Packungen har ændret hele produktionen til H1?

Ja, det startede for to år siden med den regelmæssige revision af en trykkeri. Vi brugte denne gang til at skifte til H1 smøremidler med ELKALUB. Vi udrustede derefter de andre trykkerier med disse smøremidler. For et år siden blev efterbehandling udstyret med H1 smøremidler som et sidste trin.

Ville det ikke have været nok bare at ændre det område, hvor fødevareemballage er lavet?

Bromberger-pakker gør ikke ting ved halvdele. Desuden er det ikke praktisk. Pludselig kommer der en ordre, hvor du af tidssyn skal producere på alle linjer med kort varsel. Ingen kunde forstår det, når jeg siger til ham: "Desværre er det ikke muligt, maskinen har ikke den rigtige olie."

Virksomheden
Virksomheden Bromberger Packungen, som stadig forvaltes af familien i dag, blev grundlagt i 1904 som "Lithographic Kunstanstalt Karl Bromberger". Siden 2004 har fjerde generation været ansvarlig ledet af Christof Bromberger. Bromberger Packungen har specialiseret sig i produktion af foldekartoner, displays og reklamemedier. Mange store vareproducenter får deres emballage produceret af Bromberger, lige fra enkle foldebokse i million styktal og til krævende forædlede præsentationsemballager i eksklusive special oplag. 

Teknologi
Bromberger dækker hele produktionen af emballagen i huset med en række forskellige teknologier. I trykkeriet står tre manroland ark offset trykkerimaskiner udstyret med passende farve- og lak-værker. Den efterfølgende formgivning, dvs. at stansning og prægning (folieprægning, reliefprægning osv.) sker på stansnings- og prægemaskiner, der arbejder med op til 250 t tryk. Det tredje og sidste trin på emballagen finder sted inden for limning, som er automatiseret eller delvist manuel, afhængig af emballage og mængde: langsgående limning, patentgulvning, flerpunktslimning, vindueslimning mv.

Certificering
For at sikre konsekvent høj kvalitet er processerne i Bromberger Packungen DIN 9001-certificerede. Virksomheden er certificeret til EN 15593 (HACCP / GMP) til fremstilling af emballage til fødevareindustrien eller medicinalindustrien. Virksomhed og familie Bromberger lægger vægt på en bæredygtig orientering. Karton, der hovedsagelig anvendes input materiale, er et vedvarende råmateriale. Certificering i henhold til FSC (FSC-C001973) og PEFC (PEFC / 04- 31-1183) dokumenterer kendskabet til bæredygtigt skovbrug.

Contact us

Book a meeting

English

German