top

 

BRYGGERITEKNIK BRUGER RAPPORT

Danish language

Konsekvent brug af H1 smøremidler

På Gansbrauerei i Neumarkt i Oberpfalz (Tyskland)

Lorenz er kun tredje bryggermester i Gansbrauerei siden 1945. Kontinuitet og stolthed i bryggeriets kunst er vigtige grundlæggende værdier her. Det regionale bryggeri kan spore sine rødder tilbage til år 1580. Om et par måneder er der et stort jubilæum at fejre her - Gansbrauerei har nemlig så været ejet af den nuværende familie i 150 år. Det er lange familie- og bryggeri-traditioner, der sikrer roen.

"Øl har brug for tid" er også Armin Lorenz’ metode og udtrykker således et af bryggeriets vigtige grundprincipper. I fermentationskælderen får øllet derfor den nødvendige tid, som den erfarne bryggermester mener, at den har behov for. Øltankene, hvor øllet modnes og udvikles over en periode på fire uger før den er flaskepåfyldes, er derfor dimensioneret tilsvarende store.

Ikke mere tid, end den der er absolut nødvendig, ønsker Bryggermesteren imidlertid at bruge på den igangværende ombygning og modernisering af bryggeriet. Da den komplette renovering af bryggeriet blev påbegyndt i 2009, var produktionsfaciliteterne uforandrede og efter tilstand og standarder fra 1960. Siden da er den gamle teknologi løbende blevet udskiftet med den nye - og dette endda under løbende produktion og fuld effektiv drift – fordi med bryggeriets placering midt inde i byen Neumarkt, var det ikke muligt at udvide produktionsarealerne med mere plads.  De tekniske indgreb krævede ofte, forklarer Armin Lorenz, "at vi først blev nødt til at undersøge, hvorvidt bygningen overhovedet ville blive stående bagefter".
 
 

H1 smøremidler fra ELKALUB i hele produktionsprocessen

Som smøremidler benytter Gansbrauerei og dets brygmester konsekvent ELKALUB. Produkter fra specialisterne i høj-kvalitets smøremidler er blevet brugt der i mere end otte år: "Smøremidler fra ELKALUB er en god ting," siger Armin Lorenz. Kun H1 smøremidler anvendes i bryggeriet. I produktionssystemet er der altid produktrester, og "derfor er der her aldrig muligt helt at udelukke muligheden for, at noget kommer i kontakt med slutproduktet. Så det er uhyre vigtigt at sikre, at det ikke er et problem."

Tidligere, før ELKALUB blev introduceret, blev smøremidler fra en lang række forskellige producenter brugt i bryggeriet. 

Med ELKALUB blev man overbevist om, at "alt stammede fra én kilde" her, som bryggermesteren udtrykker det. Alle produkter er skræddersyede til fødevareindustriens krav, dokumentationen og databladene er konsekvente. Alt kan overvåges. Når det kommer til smøremidler, er Armin Lorenz af den opfattelse, at: "Smøremidler bliver generelt hele tiden bedre. Samtidig bliver lejerne hele tiden værre. Men selv et dårligt kugleleje kører rundt, hvis det bliver smurt godt."

ELKALUB smøremidler i brug

GLS 794/N2

GLS 794 / N2 er et silikone smøremiddel, der er udviklet til smøring af glideføringer og montage arbejder. I bryggerier bruges den til tappehaner og ventiler, en af de vigtigste ting her, og som spiller en væsentlig rolle her er, at ølskummet ikke bliver angrebet. Dette er blevet bekræftet af Institut for Brygning i Weihenstephan, spiller som nævnt en vigtig rolle her.

GLS 367/N2

GLS 367 / N2 er et vedhængende universal smørefedt med fremragende medie-bestandighed for langsomt roterende lejer, tandhjul og glideføringer. På Gansbrauerei anvendes den som smørefedt til lejer, gear- og kædesmøring - blandt andet i gearene til silen eller på spindlen på en kammerfilterpresse.

GLS 381/N000

GLS 381 / N000 en gear-flydefedt, der har en fremragende beskyttelse mod slid og en god transportbahred i centraliserede smøresystemer. I bryggerier er H1 smøremidlet velegnet til generel leje- og gearsmøring.

LFC 3015

LFC 3015 er en smøreolie, som Gansbrauerei bruger til sine pneumatiske systemer.

FLC 3010

FLC 3010 er en oliespray til universel brug. På Gansbrauerei anvendes den til alle smøreopgaver.

Contact us

Book a meeting

German

English